Oranje viswedstrijd

De Oranje viswedstrijd zit er weer op, de vissen waren met dit heerlijke weer niet heel actief en qua hoeveelheid bleef de vangst beperkt. Toch kunnen de deelnemers tevreden zijn met de resultaten;
M. Kers is de winnaar met 800 gram, op de tweede plaats komt H. Krol met 120 gram en als derde G. Schoenmaker met 75 gram.

Zeepbellen XXL

Clown Knipoog komt dit jaar op Koningsdag met Zeepbellen XXL om kinderen en volwassenen te vermaken.
Voor de kinderen heeft ze vlindernetjes bij zich zodat ze de zeepbellen te kunnen ‘vangen’.
Voor de volwassenen is het een vermakelijk schouwspel om naar te kijken.
Ook is er de optie om een groepje kinderen onderdeel van het optreden te maken; ze mogen een
grappig hoedje lenen (Clown Knipoog neemt een hoop verschillende mee) en een rode neus opzetten.
Daarna mogen ze om de beurt ook proberen de zeepbellen te laten zweven, met instructie van Clown Knipoog.

Stepteam Doesburg

Stepteam Doesburg is aanwezig op Koningsdag en staan dit jaar op de kruising van de Kerkstraat en de Boekholtstraat.

Oranjeconcert

Popkoor In CTRL verzorgt op 21 april in de Gasthuiskerk een Oranjeconcert.
In CTRL heeft op 6 en 7 april jl. in het Musiater in Zevenaar een concert gegeven met als thema Our House. Bezoekers werden meegenomen in de mijmeringen van een collectant naar zomaar een straat. Het Oranjeconcert zal een afspiegeling worden van dit concert, waarbij veel bekende popmuziek de revue zal passeren. Dit alles gebeurt onder leiding van dirigent Esther ter Steeg, muzikaal ondersteund door pianiste Anna Peelen.
Het zal zeker een geweldig muzikaal Oranjespektakel worden.

Oranje Postduivenwedstrijd Koningsvlucht

Doesburg & Oranje organiseert samen met postduivenvereniging de Luchtbode op zaterdag 21 april “De Koningsvlucht met postduiven” vanuit de plaats Tienen in België.

Tags: 

Oranje Voetbaltoernooi 45+

Tijdens het Oranjetoernooi van Sportclub Doesburg strijden verschillende 35/45+-teams van Sportclub Doesburg, Angerlo Vooruit en VV Dieren vanaf de vroege avond om de sportieve roem en eer. Een Oranjetoernooi is natuurlijk echter niets zonder publiek en gezelligheid.

Vogelschieten

Op Koningsdag zal om 10:00 uur zal, door de Schutterskoning 2017, het eerste schot gelost worden in de strijd om het Koningschap van Doesburg.
Een van de oudste onderdelen van het Oranjefeest in Doesburg! Zoals u inmiddels gewend bent wordt er weer geschoten op de parkeerplaats Oliemolensteeg.

Voorlopig programma

Wilt u precies weten wat er tijdens Koningsdag allemaal te beleven is? Het voorlopige programma is weer up-to-date en deze kunt u zien op de website van Doesburg & Oranje;
http://www.doesburgenoranje.nl/programma.
Uiteraard wordt u ook op de hoogte gehouden op onze nieuwspagina, te vinden op http://www.doesburgenoranje.nl/nieuws. Hier staan ook de nieuwsbrieven vermeld.

Kinderrommelmarkt

De verhuizing van de rommelmarkt, zowel qua evenement als locatie, is inmiddels goed ingeburgerd. Daarom gaan we, ook dit jaar, verder op het ingezette pad en kunt u de kinderrommelmarkt weer op de Markt naast de Grote- of Martinikerk vinden. Dit jaar zullen de kinderen de gehele dag hun spullen kunnen verkopen!

De organisatie is wederom in handen van Scouting Doesburg en inschrijven kan op http://scoutingdoesburg.nl/kindermarkt

JINX live bij ’t Gilde Café op Koningsdag


Jinx bestaat uit een viertal ervaren rockmuzikanten. De keuze van setlist, instrumenten en apparatuur zijn een belangrijk onderdeel van de JINX sound. Krachtig stemgeluid, drijvend slagwerk en strak gitaarwerk maakt de band tot een sterk geheel. De periode wanneer de muziek is geschreven speelt geen rol. Enkele voorbeelden zijn; Cream, Led Zeppelin, Joe Bonamassa, Black Crowes, Greenday, Hives, Live, Muse, Chuck Berry en de Beatles.

Pagina's